Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

mps:laboratoare:laborator-07 [2022/11/22 11:02]
mihai_lucian.voncila [Evaluarea rezultatelor proiectului]
mps:laboratoare:laborator-07 [2022/11/22 11:03] (current)
mihai_lucian.voncila [Evaluarea rezultatelor proiectului]
Line 203: Line 203:
  
 Analiza calitativă are mai mult o natură subiectivă și presupune evaluarea soluției propuse pe baza unor intrări și metrici care pun aplicația dezvoltată în anumite condiții limită. Aceste metrici au în vedere analiza robusteții aplicației și a algoritmilor dezvoltați în cadrul acesteia. Analiza calitativă are mai mult o natură subiectivă și presupune evaluarea soluției propuse pe baza unor intrări și metrici care pun aplicația dezvoltată în anumite condiții limită. Aceste metrici au în vedere analiza robusteții aplicației și a algoritmilor dezvoltați în cadrul acesteia.
 +
 Unul dintre cele mai simple moduri de evidențiere a unor astfel de metrici este utilizarea de grafice, diagrame, tabele, etc. care permit persoanei care observă datele prezentate un mod rapid și eficient de analiză a acestora. Unul dintre cele mai simple moduri de evidențiere a unor astfel de metrici este utilizarea de grafice, diagrame, tabele, etc. care permit persoanei care observă datele prezentate un mod rapid și eficient de analiză a acestora.
  
Line 208: Line 209:
  
 Pentru crearea de grafice există diverse instrumente care pot fi folosite pe lângă utilizarea arhicunoscutelor aplicații bazate pe spreadsheet-uri,​ precum Excel, pentru a crea diverse grafice simple. Unul dintre acestea este [[http://​www.gnuplot.info/​|gnuplot]] care este un utilitar gratuit pentru linia de comandă ce poate fi rulat în cadrul a multiple sisteme de operare care a evoluat în timp pentru a oferi mai multe funcționalități. Unul dintre pachetele dezvoltate pe baza gnuplot este [[https://​octave.org/#​|GNU Octave]] care este biblioteca folosită de către [[https://​www.mathworks.com/​products/​matlab.html|Matlab]] pentru realizarea de grafice. O altă bibliotecă utilă, gratuită, este [[https://​matplotlib.org/​|matplotlib]] care este gândită mai mult pentru limbajul de dezvoltare python, dar care are diverse wrappere și pentru alte limbaje (ex: C++). Pentru crearea de grafice există diverse instrumente care pot fi folosite pe lângă utilizarea arhicunoscutelor aplicații bazate pe spreadsheet-uri,​ precum Excel, pentru a crea diverse grafice simple. Unul dintre acestea este [[http://​www.gnuplot.info/​|gnuplot]] care este un utilitar gratuit pentru linia de comandă ce poate fi rulat în cadrul a multiple sisteme de operare care a evoluat în timp pentru a oferi mai multe funcționalități. Unul dintre pachetele dezvoltate pe baza gnuplot este [[https://​octave.org/#​|GNU Octave]] care este biblioteca folosită de către [[https://​www.mathworks.com/​products/​matlab.html|Matlab]] pentru realizarea de grafice. O altă bibliotecă utilă, gratuită, este [[https://​matplotlib.org/​|matplotlib]] care este gândită mai mult pentru limbajul de dezvoltare python, dar care are diverse wrappere și pentru alte limbaje (ex: C++).
 +
 Indiferent de instrumentul utilizat în realizarea de grafice este important ca titlul, respectiv axele să fie etichetate în mod potrivit, cu nume sugestive, eventual pentru un graf cu mai multe variabile analizate să fie creată și o legendă care să specifice ce reprezintă fiecare variabilă. Indiferent de instrumentul utilizat în realizarea de grafice este important ca titlul, respectiv axele să fie etichetate în mod potrivit, cu nume sugestive, eventual pentru un graf cu mai multe variabile analizate să fie creată și o legendă care să specifice ce reprezintă fiecare variabilă.
  
mps/laboratoare/laborator-07.1669107768.txt.gz · Last modified: 2022/11/22 11:02 by mihai_lucian.voncila
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0