03. [10p] Descoperire adrese IP online

Procesul de scanare a rețelelor, în afara spațiului de adrese menționat în cadrul laboratorului, poate fi semnalat ca atac cibernetic de autoritățile abilitate și poate cădea sub incidența legii, în situații particulare. Folosiți astfel de unelte cu precauție.

Vrem să vedem ce adrese IP sunt online pentru ca ulterior să analizăm ce servicii rulează pe acestea. Din motive legale, nu putem realiza o scanare activa cu nmap in cadrul retelelor ce tin de domeniul pub.ro. In consecinta, strict in cadrul acestui exercitiu, vom scana subnetul din care face parte masina voastra virtuala de pe OpenStack.

In general, nu vrem să stăm foarte mult timp pentru a scana un subnet cu foarte multe adrese IP (in cazul nostru subnet-ul are masca /16) astfel încât la acest exercițiu vom scana doar primele 4094 adrese IP. Ce mască vom utiliza? Pentru a realiza acest exercițiu vom folosi utilitarul nmap.

Căutați în manual după Ping Scan.

Puteți găsi aici un Nmap Cheat Sheet având informații utile legate de nmap.

Redirectionati output-ul într-un fișier sau folosiți less.

Scanarea va dura aproximativ un minut.

rl/labs/12/contents/03.txt · Last modified: 2021/01/17 21:11 by vlad.traista
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0