VM CA

Responsabili:

VM local

Cine are deja Linux clean install (direct pe host) nu are nevoie de mașină virtuală.

Pentru a vă ajuta să lucrați într-un mediu corespunzător și necesar acasă, echipa vă pune la dispoziție o mașină virtuală.

Link download: https://dfilip.xyz/vmpclp

ATENȚIE! Această mașină virtuală este configurată să aibă disponibilă următoarele resurse: 2 CPU cores, 4GB RAM, 20GB HDD. Aceste setări se pot schimba, însă recomandăm să lăsați setupul făcut de noi.

Pentru importarea, pornirea și folosirea acestei mașini virtuale puteți folosi VMWare Workstation sau VirtualBox.

Pe site sunt disponibile mai multe versiuni. Recomandăm utilizarea VMware Workstation Player pe Windows/Linux, respectiv WMware Fusion Player pe MacOS.

Ambele software-uri sunt gratuite pentru uz non-comercial, însă pentru VMWare Fushion va trebui să vă creați cont pe site-ul VMware pentru a primi o licență personală.

Eroare: This Host Supports Intel VT-x but Intel VT-x is Disabled

La rularea mașinii virtuale locale este posibil să întâlniți eroarea de mai jos:

În acest caz, este necesară activarea Intel VT-X din setările BIOS/UEFI Firmware ale calculatorului.

Pașii necesari sunt descriși în acest turorial video.

Tutorialul surprinde varianta în care sistemul de operare este instalat folosind UEFI. Dacă opțiunea UEFI Firmware Settings nu apare în cazul vostru, înseamnă că sistemul de operare nu a fost instalat cu UEFI. În cele mai multe cazuri, pentru a accesa BIOS trebuie să apăsați una din tastele ESC, F2 sau F10 înainte de pornirea sistemului de operare.

Dacă nu vă descurcați, nu ezitați să cereți ajutorul asistentului. Suntem aici să vă ajutăm! :)

VM vmchecker

vmchecker este configurat sa nu afiseze anumite informatii, din motive de securitate. Cu toate acestea, va afiseaza versiunile exacte de compilatoare pentru a le instala local. Astfel voi puteti sa aveti acelasi enviroment si sa primiti aceleasi erori.

Este o situatie normala ca de la o versiune veche de compilator (ex. gcc-4) la o versiune noua (ex. gcc-7), erorile sa difere (ex. un warning a devenit eroare sau un alt comportament s-a schimbat).

Daca feedbackul local difera de cel remote (din punct de vedere al compilarii), asigurati-va ca ati instalat versiunea corespunzatoare de compilator si ca e setata default, adica urmatoarele comenzi afiseaza aceleasi versiuni ca pe vmchecker.

Tutoriale

gcc -v

Exemplu instalare gcc-7:

gcc-7
darius@pc ~ $ sudo add-apt-repository ppa:jonathonf/gcc-7.3
darius@pc ~ $ sudo apt-get update
darius@pc ~ $ apt-cache search gcc-7
darius@pc ~ $ sudo apt-get install gcc-7
darius@pc ~ $ sudo update-alternatives --install /usr/bin/gcc gcc /usr/bin/gcc-7 20
darius@pc ~ $ gcc -v
gcc version 7.3.0 (Ubuntu 7.3.0-1ubuntu1~16.04)
programare/vmchecker_conf.txt · Last modified: 2023/10/09 02:10 by dorinel.filip
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0