Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

uso:laboratoare:new:08-net:get-a-life [2018/11/21 02:36]
razvan.deaconescu [6. Instalarea unui server web Apache2]
uso:laboratoare:new:08-net:get-a-life [2018/11/21 15:32] (current)
razvan.deaconescu
Line 55: Line 55:
  
 La acest exercițiu veți lucra împreună cu un coleg. Veți juca, pe rând, unul dintre rolurile server/​client. Vă veți conecta prin VNC (//Virtual Network Computing//​),​ serviciu de conexiune grafică la distanță. La acest exercițiu veți lucra împreună cu un coleg. Veți juca, pe rând, unul dintre rolurile server/​client. Vă veți conecta prin VNC (//Virtual Network Computing//​),​ serviciu de conexiune grafică la distanță.
 +
 +Pentru aceasta aveți nevoie de un server vnc (''​x11vnc''​) și de un client VNC (''​remmina''​). Instalați-le pe sistemul fizic folosind comanda:
 +<code bash>
 +student@uso:​~$ sudo apt -y install x11vnc remmina
 +</​code>​
  
 **[5a]** Aflați ambele adrese ale stațiilor pe care lucrați și stabiliți rolurile inițiale. **[5a]** Aflați ambele adrese ale stațiilor pe care lucrați și stabiliți rolurile inițiale.
Line 60: Line 65:
 **[5b]** Folosind utilitarul GUI ''​Remmina''​ din Ubuntu, clientul se va conecta la server. **[5b]** Folosind utilitarul GUI ''​Remmina''​ din Ubuntu, clientul se va conecta la server.
  
-**[5c]** Inversați rolurile și repetați partea de la **[6b]**.+**[5c]** Inversați rolurile și repetați partea de la **[5b]**. 
 + 
 +==== 6. ping sweep folosind nmap ==== 
 + 
 +Utilitarul [[https://​nmap.org|nmap]] este folosit pentru inspectarea informațiilor din rețea. Un rol al său este acela de ''​ping scan'':​ listarea stațiilor prezente în rețeaua locală. 
 + 
 +Folosiți ''​nmap''​ și scanați stațiile din rețeaua locală a sistemului local. Să folosiți o adresă de rețea cu masca cel puțin egală cu ''/​24''​. O mască mai mică înseamnă prea multe stații și durează mult scanarea. 
 + 
 +==== 7. Captură de trafic de rețea. tcpdump ==== 
 + 
 +Am folosit în secțiunea anterioară utilitarul grafic Wireshark pentru captură și inspecție de trafic de rețea. Dacă dorim să folosim linia de comandă atunci vom folosi utilitarul [[http://​www.tcpdump.org|tcpdump]]. 
 + 
 +Folosiți utilitarul ''​tcpdump''​ pentru a captura traficul ''​HTTPS''​ **către** stația ''​ocw.cs.pub.ro''​ (și doar acela). Generați din browser trafic către ''​ocw.cs.pub.ro''​ pentru a vedea captură în ''​tcpdump''​. 
 + 
 +==== 8. Instalarea unui server web Apache2 ====
  
-==== 6. Instalarea unui server web Apache2 ​====+**[8a]** Asigurați-vă că aveți instalat un server web Apache2.
  
-**[6a]** Asigurați-vă că aveți instalat un server ​web Apache2.+**[8b]** Porniți serverul ​web.
  
-**[6b]** Porniți serverul ​web.+**[8c]** Verificați funcționalitatea serverului web utilizând browserul ​web preferat.
  
-**[6c]** Verificați funcționalitatea serverului ​web utilizând browserul web preferat.+==== 9. Instalarea unei aplicații web ====
  
-==== 7. Instalarea unei aplicații web ====+**[9a]** Instalați ​aplicația web ''​DokuWiki''​. (''​Hint:''​ https://​www.dokuwiki.org/​install)
  
-**[7a]** Instalați aplicația web ''​DokuWiki''​. (''​Hint:''​ https://​www.dokuwiki.org/​install) +**[9b]** Testați funcționalitatea.
-**[7b]** Testați funcționalitatea.+
uso/laboratoare/new/08-net/get-a-life.1542760591.txt.gz · Last modified: 2018/11/21 02:36 by razvan.deaconescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0