Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

eim:informatii:regulament [2018/02/18 20:15]
dragos.niculescu [Organizare]
eim:informatii:regulament [2023/04/06 19:43] (current)
dragos.niculescu [Test final]
Line 8: Line 8:
  
 Nota la disciplina Elemente de Informatică Mobilă este formată din: Nota la disciplina Elemente de Informatică Mobilă este formată din:
-  * examen ​(30%)+  * test final (30%)
   * activitate pe parcursul semestrului (70% + 10% bonus lab + 10% bonus curs)   * activitate pe parcursul semestrului (70% + 10% bonus lab + 10% bonus curs)
  
Line 15: Line 15:
 </​html>​ </​html>​
  
-^  **EXAMEN**  ^    **ACTIVITATE PE PARCURS** ​  ​^^^^ ​+^  **Final**  ^    **ACTIVITATE PE PARCURS** ​  ​^^^^ ​
 |  30%  |  Test curs  |  Colocvii ​ |  Bonus lab  | Bonus curs |  |  30%  |  Test curs  |  Colocvii ​ |  Bonus lab  | Bonus curs | 
 | ::: |  20%  |  50%  |  10%  |  10%  |  | ::: |  20%  |  50%  |  10%  |  10%  | 
Line 24: Line 24:
  
 Pentru promovarea disciplinei,​ este necesar să se întrunească,​ **în ordine**, următoarele condiții: Pentru promovarea disciplinei,​ este necesar să se întrunească,​ **în ordine**, următoarele condiții:
-  * obținerea unui punctaj de promovare la colocvii ​(calculată ca medie aritmetică între nota obținută la colocviul 1 și nota obținută la colocviul 2≥ 25%.  +  ​* maximum 3 absențe la laborator  
-  * obținerea unui punctaj ​de promovare la test + examen ​(≥ 25%); +  ​* obținerea unui punctaj de minim 40% din punctajul de laborator, partial, bonus lab (50% + 20% + 10%
-  * punctajele bonus nu contribuie la punctajele necesar promovării (nici în cazul colocviilor,​ nici în cazul testelor scrise)+  * obținerea unui punctaj ​general ​(≥ 50%)
    
  
-==== Examen ​====+==== Test final ====
  
-Examenul ​este scris și se desfașoară în sesiunea de vară. El poate fi susținut de studenții cu o activitate corespunzătoare pe parcursul semestrului (minim ​50p obținute ​la colocvii). Este permis accesul cu orice fel de materiale, cu condiția ca acestea să fie individuale și să se găsească pe suport fizic. Nu este permis accesul cu dispozitive electronice de comunicare.+Testul final este scris și se desfașoară în sesiunea de vară. El poate fi susținut de studenții cu o activitate corespunzătoare pe parcursul semestrului (minim ​40p obținute ​pe parcurs). Este permis accesul cu notițe pe o singură foaie A4 scrisă de mână. Nu este permis accesul cu dispozitive electronice de comunicare.
  
-==== Test ====+==== Test parțial====
  
-La mijlocul semestrului va fi programat un test din materialul predat în prealabil. ​+La mijlocul semestrului va fi programat un test din materialul predat în prealabil. Este permis accesul cu notițe scrise de mână pe o singură foaie A4 (față+verso).
  
 ==== Colocvii ==== ==== Colocvii ====
Line 42: Line 42:
  
 Punctajul total maxim pentru cele două colocvii este de 50%, acesta este distribuit 20% primului colocviu, 30% celui de-al doilea. Punctajul total maxim pentru cele două colocvii este de 50%, acesta este distribuit 20% primului colocviu, 30% celui de-al doilea.
 +Nu este posibilă refacerea colocviilor în sesiunile de restanțe.  ​
  
 ==== Bonus laborator ==== ==== Bonus laborator ====
 Prezența și activitatea la laborator nu fac parte din notă, aceasta considerând doar cele 2 colocvii. ​ Prezența și activitatea la laborator nu fac parte din notă, aceasta considerând doar cele 2 colocvii. ​
-Pe parcursul celor 2 ore de laborator veți avea însă acces (doar din EG106) la un chestionar de 3 întrebări / 3 minute care verifică parcurgerea materialului pregătitor acelei săptămâni. Pentru a avea acces la chestionare,​ trebuie să va faceți conturi ​pe site-ul [[http://​wi-fi.cs.pub.ro/​eim]] ​Folosiți ca nume de user o adresă de email în caz că uitați parola. ​+Pe parcursul celor 2 ore de laborator veți avea însă acces (doar din EG106) la un chestionar de 3 întrebări / 3 minute care verifică parcurgerea materialului pregătitor acelei săptămâni ​(întrebările au un singur răspuns corect). Pentru a avea acces la chestionare,​ trebuie să folosiți conturile de ([[https://​acs.curs.pub.ro/​|Moodle]]) ​pe site-ul [[http://​wi-fi.cs.pub.ro/​eim]] ​
  
-Scorul obținut la aceste chestionare va adăuga încă 10% (1 punct la nota finală), ​dar nu contribuie ​tre minimul ​de 25necesar ​pentru ​promovarea laboratorului ​  +Scorul obținut la aceste chestionare va adăuga încă 10% (1 punct la nota finală)
 + 
 +==== Bonus curs ==== 
 +Un sistem similar de bonusuri bazat pe același cont va fi disponibil si pentru curs.  
 +La unele cursuri veti primi bilete cu coduri de acces care vă permit accesul la un chestionar online cu întrebări din cursul la care ați participat. Întrebările pot avea mai multe răspunsuri corecteși nu se punctează parțial decât în cazul în care nu marcați vreunul dintre răspunsurile incorecte (De exemplu dacă răspunsurile a și sunt corecte, și bifați doar a, veți primi 50% din întrebare; dacă bifați și f, veți primi 0 pentru acea întrebare).  
 + 
 +Scorul obținut la aceste chestionare va adăuga încă 10% (1 punct la nota finală). 
 + 
 +==== Restanță ==== 
 +Exemenele din sesiunea ​de restanță se desfășoară **oral**, și sunt pentru punctajul corespunzător examenului(30%), nu pentru ​punctajele obținute pe parcurs. Nu se pot reface în restanță: punctajele de laborator, testul parțial, punctajele de bonus de la laborator/​curs.  ​
  
 ===== Organizare ===== ===== Organizare =====
  
   * Laboratorul se desfășoară pe semigrupe, are alocate 2 ore săptămânal și se desfășoară în sala EG106 (laboratorul Ixia). ​   * Laboratorul se desfășoară pe semigrupe, are alocate 2 ore săptămânal și se desfășoară în sala EG106 (laboratorul Ixia). ​
 +  ​
 +  * Laboratoarele sunt obligatorii (cf. Regulamentului UPB), dar un maximum de 3 absențe sunt acceptabile. ​
  
   * Este permis transferul de studenți între semigrupe în săptămânile 1-2 ale semestrului (printr-o cerere în persoană către asistentul de laborator), la schimb, atâta timp cât nu se depășește numărul de 15 studenți per interval orar. **Din săptămâna 2 nu se mai permit nici un fel de modificări** în formația de studiu. Studenții ​ care refac laboratorul în acest an universitar pot veni la orice laborator, în funcție de orarul celorlalte materii.   * Este permis transferul de studenți între semigrupe în săptămânile 1-2 ale semestrului (printr-o cerere în persoană către asistentul de laborator), la schimb, atâta timp cât nu se depășește numărul de 15 studenți per interval orar. **Din săptămâna 2 nu se mai permit nici un fel de modificări** în formația de studiu. Studenții ​ care refac laboratorul în acest an universitar pot veni la orice laborator, în funcție de orarul celorlalte materii.
Line 67: Line 79:
   * În a doua parte a laboratorului,​ se vor rezolva sarcini în legătură cu tematica în cauză.   * În a doua parte a laboratorului,​ se vor rezolva sarcini în legătură cu tematica în cauză.
  
-/*  * Prezența în cadrul orelor de laborator NU este obligatorie. Studenții care au deja cunoștinte de Android se pot prezenta doar la colocvii. */ +  ​* Rezolvările la sarcinile propuse în cadrul laboratorului vor fi publicate pe [[https://​github.com/​eim-lab|contul de github]] al disciplinei.
- +
-  ​* Rezolvările la sarcinile propuse în cadrul laboratorului vor fi publicate pe [[https://www.github.com/eim2017|contul de github]] al disciplinei.+
  
-  * Sunteţi ​rugaţi ca la orele de laborator să veniţi cu laptopurile personale și/sau cu dispozitivele mobile personale. Astfel, veți avea configurate pe mașinile proprii mediile de lucru necesare rezolvării sarcinilor de la orele de laborator, care pot fi continuate și acasă.+  * BYOD Sunteţi ​încurajaţi ca la orele de laborator să veniţi cu laptopurile personale și/sau cu dispozitivele mobile personale. Astfel, veți avea configurate pe mașinile proprii mediile de lucru necesare rezolvării sarcinilor de la orele de laborator, care pot fi continuate și acasă.
  
   * În situația în care veți lucra folosind calculatoarele din laborator, se recomandă încărcarea codului sursă aferent proiectului Android în contul personal de GitHub, astfel încât să se poată relua procesul de implementare de pe orice mașină.   * În situația în care veți lucra folosind calculatoarele din laborator, se recomandă încărcarea codului sursă aferent proiectului Android în contul personal de GitHub, astfel încât să se poată relua procesul de implementare de pe orice mașină.
eim/informatii/regulament.1518977758.txt.gz · Last modified: 2018/02/18 20:15 by dragos.niculescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0