Resurse utile

Aici veți găsi o suită de resurse extra pentru cei ce vor să aprofundeze ceea ce se învață în cadrul laboratorului, precum și cei pur și simplu curioși.

Pentru a urmări ultimele informații legate de IOCLA, abonați-vă la feed-ul RSS pentru wiki-ul de IOCLA.

Mașini virtuale

Mașină virtuală de Linux

Mașina virtuală de Linux dedicată temelor/laboratorului de IOCLA se găsește aici, în format OVA (fișierul IOCLA_vm_32bit.ova). Pentru accesarea paginii va trebui să introduceți datele de conectare de pe cs.curs.pub.ro. Mașina virtuală poate fi importată atât în VirtualBox cât și în VMware Workstation Player. Mașina virtuală este folosită pe vmchecker pentru testarea temelor de casă.

Mașina virtuală folosește sistemul de operare GNU/Linux Ubuntul GNOME 16.04.03. Are în cadrul său pachetele utile pentru dezvoltarea de programe în limbaj de asamblare.

Pentru autentificarea în cadrul mașinii virtuale folosiți numele de utilizator student cu parola student. Utilizatorul student are privilegii complete.

Utilitare instalate pe mașina virtuală:

Se poate realiza o conexiune ssh pe mașina virtuală folosind port-ul 2222.

Comanda python va rula Python 2.7.12. Pentru rularea Python 3.5.2, folosiți python3.5.

Pentru utilizarea pachetului de script-uri gdb-peda, rulați comanda peda în gdb.

Implicit sistemul de operare va porni cu interfața grafică activă. Dacă mașina virtuală funcționează greu, rulați în terminal comanda boot-cli și reporniți mașina virtuală. După repornire, interfața grafică va fi dezactivată și veți putea folosi linia de comandă. În acest caz, nu veți putea utiliza programele cu interfață grafica (ex. SASM).

Pentru a utiliza din nou sistemul grafic, rulați boot-graphical și reporniți mașina virtuală.

Rezumat MD5 pentru fișierul IOCLA_vm_32bit.ova: 52422fc498087a03ecbaf15ca59442fc

Cărți

Diverse

Alte cursuri

Pentru aprofundare în assembly/reversing/security

iocla/utile.txt · Last modified: 2019/09/12 11:47 by dragos.niculescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0