Costin CARABAŞ -Bike POV

Introducere

Proiectul isi propune sa foloseasca fenomenul de Persistence Of Vision (POV http://en.wikipedia.org/wiki/Persistence_of_vision ) pentru a afisa texte sau imagini pe o roata de bicicleta. Pentru aceasta voi folosi 8 LEDuri, 4 albastre si 4 verzi. Poate fi util pentru siguranta mersului pe bicicleta pe timp de noapte sau afisarea de reclame pe rotile bicicletei.

Descriere generală

Voi folosi placuta facuta la etapa 1, si voi face o extensie care se va lega la prima. Aceasta contine ledurile. Ambele placute vor trebuie montate pe roata de la bicicleta, legate la o sursa de alimentare de 9V. Pentru a detecta cand roata a facut o tura completa, voi folosi un optocuplor si un obiect montat pe furca biciletei.

Hardware Design

Lista piese:

 1. 4 * leduri verzi
 2. 4 * leduri albastre
 3. R 220 * 5
 4. R 330 * 4
 5. Optocuplor
 6. R 10K
 7. fire (de cablu ethernet)
 8. baterie 9V

Software Design

Software pentru acest proiect:

 1. Vim
 2. WinAVR
 3. BootloadHID

Am incercat folosirea optocuplor-ului pentru a afla numarul de rotatii pe minut, dar nu mi-a iesit asa ca l-am hardcodat.

Rezultate Obţinute

Concluzii

Proiect extrem de interesant, ce combina multe notiuni invatate pana acum in facultate. Cea mai grea parte? Sa invat sa ma port cu grija cu placuta.. am dat-o de pamant de prea multe ori ca sa nu se strice nimic. Au aparut probleme cu functionarea placutei: nu se aprindeau led-urile de pe placuta de baza, nu mai era recunoscuta de bootloader. In final toate au fost din vina mea m(. Cel mai mult mi-au placut tehnicile de debugging, fiind diferite de ce am invatat pana acum.

In concluzie a fost un proiect pe cat de interesant, pe atat de placut.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2013/avoinescu/prj2013/avoinescu/bike-pov.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0