Table of Contents

Sistem All-In-One de securizare incapere

Introducere

  • Ciorgan Andrei-Florian
  • 332CD
  • Indrumator: Razvan Virtan

Proiectul are la baza creearea unui sistem de inchidere ce poate fi atasat unei usi si un sistem de detectare de incendiu care sa deschida usa in cazul unui astfel de eveniment. Prin acest dispozitiv, doresc sa creez un model simplu si usor de utilizat care poate fi incorporat usor de catre un utilizator pentru a spori securitatea unei incaperi.

Cand a trebuit sa aleg un proiect am decis sa ma focusez pe ceva ce ar putea fi folosit si dupa facultate si ceva care sa ma forteze sa lucrez cu cat mai multe tipuri de senzori ca sa imi permita sa inteleg mai bine creearea si proiectarea unor astfel de dispozitive. Utilitatea proiectului final este relativ evidenta prin faptul ca poate oferi o metoda usoara de securizare al unei incapari, lasandu-i la dispozitie utilizatorului o gama variata de metode de deschidere.

Pe langa toate astea, sistemul are la baza si o masura in caz de urgenta: daca se detecteza o crestere prea mare de temperatura sau o cantitate prea mare de fum, sistemul va porni o alarma si va deschide implicit usa pentru a putea elibera premisa cat mai rapid.

Descriere generală

Un utilizator poate interactiona efectiv cu trei componente: senzor de amprente, de RFID sau prin cod numeric pentru a deschide usa. Restul componentelor (senzorii si buzzerul) sunt folositi in detectarea posibilelor incendii.

Hardware Design

In realizarea proiectului se vor folosi:

Am inceput proiectarea circuitului prin impartirea pinilor pe fiecare componenta utilizata. Impartirea acestora este urmatoarea:

Se poate observa si cablajul fizic in pozele de mai jos care evidentiaza si functionalitatea senzorului de amprenta.

hard1.jpg

hard2.jpg

Software Design

Project link: GitHub

Am inceput prin crearea unei structuri de baza care sa imi separe functionalitatiile senzorilor de foc (temperatura si fum) de modulele ce interactioneaza direct cu utilizatorul (cele de citire). Acest lucru l-am facut deoarece doresc sa cietsc de pe cei doi senzori de incendiu odata la cateva secunde, nu in continuu.

Ca librarii, am folosit:

Ca implementare propriu-zisa, avem cateva functii care trebuie mentionate:

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF