Table of Contents

Outfit recommandation system

Introducere

Descriere generală

Pentru a obține date despre vreme atât în interiorul încăperii cât și afară, microcontroller-ul primește date de la senzori și face o cerere câtre un API de vreme ce oferă date despre vreme în decursul zilei. În urma analizării acestor date este realizată o recomandare pe baza unui algoritm și a preferințelor predefinite iar recomandarea este afișată pe ecranul LCD.

Hardware Design

Listă componente

Schema Electrică

Modulul de WiFi ESP-01 este alimentat din pinul de 3.3V de pe Arduino, CPD este de asemenea conectat la 3.3V. RX si TX de pe modul sunt conectați la pinii GPIO 2 și 3.

Display-ul LCD cu modul I2C este alimentat la pinul de 5V al plăcuței iar pinii SDA și SCL sunt conectați la pinii A4 și respectiv A5 de pe Arduino.

Pentru senzorul de temperatură și umiditate DHT-22 am conectat pinul de date la pinul GPIO 7 și l-am alimentat cu 3.3V.

Senzorul BMP280GY de presiune este alimentat tot de 3.3V și este conectat folosind I2C la pinii SDA și SCL de pe plăcuță.

Software Design

Biblioteci și mediu de dezvoltare

Pentru mediul de dezvoltare am ales Arduino IDE datorită compatibilității cu placa de dezvoltare Arduino UNO, modulul ESP8266-01 și celelalte componente.

Ca biblioteci software am folosit pentru senzori Adafruit BMP280 Library și DHT Sensor Library deoarece sunt implementările producătorului pentru componente. Pentru display am folosit LiquidCrystalIO din același motiv.

Pentru parsarea răspunsului în format JSON am folosit ArduinoJSON deoarece este biblioteca cu cea mai vastă documentație.

În ceea ce privește modulul ESP8266-01, am întâmpinat dificultăți în programarea modulului și comunicarea cu Arduino UNO-ul la care sunt conectate restul componenteleor.

Am ales bilbioteca WiFiEspAT ce comunică folosind SoftwareSerial cu modulul wifi, nefiind necesară programarea directă a acestuia.

Prezentare generală

Laboratoare folosite

Rezultate Obţinute

Prezentare proiect

Concluzii

Pot spune că partea de lucrat cu de senzori și display-ul a fost o experiență plăcută deoarece bibliotecile existente oferă o platformă excelentă pentru realizarea oricărui fel de proiect.

În schimb alegerea de a lucra cu modulul ESP8266-01 s-a dovedit a fi o mare greșeală deoarece opțiunile de a interacționa cu modulul sunt mult mai complicate decât m-aș fi așteptat, prin necesitatea de a programa modulul apoi a schimba cablajul. În final am recurs la comunicarea prin Serial deoarece am considerat că ar fi cea mai accesibilă metodă în absența unui programator dedicat pentru placă.

Video cu explicații

Download

Jurnal

Am adăugat rezultate proiectului.

Bibliografie/Resurse

Resurse hardware

Resurse software

Export to PDF