Table of Contents

GPS Tracker

Introducere

Proiectul constă în realizarea unui tracker GPS minimalist cu scopul de a oferi o alternativă future-proof, datorită platformei ușor extensibile, Arduino, a unui device cu o mare utilitate in viața de zi cu zi. Utilitatea dispozitivul este dată de nevoile utilizatorului, precum localizarea în timp real a unor obiecte de mare importanță.

Ideea de la care am pornit a fost dorința de a deține un dispozitiv de acest tip care să fie independent de orice alt ecosistem existent de produse. Astfel, tracker-ul este bazat pe o platformă flexibilă și folosește un modul SIM care îl face compatibil cu orice dispozitiv mobil.

Descriere generală

Funcționalitatea tracker-ului poate fi descrisă în felul următor: în momentul în care utilizatorul dorește să afle locația lui, se trimite un SMS la numărul cartelei atașate; se va recepționa un mesaj cu detalii legate de poziția actuală a dispozitivului (i.e. latitudine, longitudine).

Pe lângă ideea de bază, sunt prezente și câteva “quality of life” features, precum un sistem de logging al locațiilor prin care a trecut dispozitivul la anumite momente de timp, totul fiind salvat pe un card SD și posibilitatea de a urmări în timp real nivelul de încărcare a bateriei.

Hardware Design

Piese utilizate:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

ion_sebastian-florentin.zip

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF