Table of Contents

Robot Video

Introducere

În acest proiect, se intenționează construirea un robot autonom care să supravegheze video într-o cameră, utilizând o cameră video și tehnologia de transmisie Bluetooth sau cardul SD. Robotul va fi capabil să se miște prin încăpere și va transmite feed-ul video către o aplicație suport, care va rula pe dispozitive Windows sau Android. De asemenea, robotul va filma doar când este în repaus, pentru a obține o calitate superioară a imaginii, din cauza frecvenței reduse de transmisie.

Descriere generală

Lista de piese
Interactiune module

În proiectul propus, Modulul Arduino Uno va fi elementul central al sistemului. Acesta va asigura comunicarea între celelalte module componente. Modulul Bluetooth HC-05 va fi responsabil de comunicarea între robot și aplicația suport. Acest modul va primi feed-ul video de la modulul Arduino și îl va transmite către aplicație, dar și va transmite comenzile primite de la aplicație înapoi către Arduino pentru procesare. Modulul de cameră va fi responsabil pentru captarea imaginilor din încăpere și transmiterea lor către Arduino și, ulterior, către aplicație. Modulele de Driver vor fi utilizate pentru a controla curentul livrat către motoarele care vor asigura mișcarea robotului. Toate conexiunile între module vor fi realizate prin intermediul firelor de legătură.

Hardware Design

Plăcuța Arduino primește o tensiune de 5V ca ieșire de la puntea H, care la rândul ei este alimentată cu 12V. Puntea H este conectată la Arduino prin pinii 2-7. Pinii (7;5) și (2;4) transmit tensiunea Low și High pentru fiecare motor, stabilind astfel direcția de deplasare (atunci când 7 și 4 sunt High, iar 5 și 2 sunt Low, motorul se va deplasa înainte). Pinii 6 și 3 reglează procentajul de tensiune transmisă către motoare. În mod normal, ajustarea tensiunii s-ar face pentru a schimba viteza de deplasare, dar în acest caz, este realizată pentru a asigura că tensiunea de alimentare nu este prea mare și motoarele nu se supraîncălzesc. Cei doi senzori ultrasonici sunt conectați la placuță prin pinii 8-11. Modulul Bluetooth, deoarece necesită comunicare serială, este conectat la pinii RX și TX.

Modulul Bluetooth este conectat la GND-ul de pe placuță, în timp ce celelalte componente sunt conectate la un “ground” global provenit de la sursa de alimentare.

A doua placuță Arduino este alimentată în mod similar cu prima. De la aceasta se alimentează camera OV7670 prin pin-ul de 3V3. Vor fi utilizate atât pinii digitali 2-8 și 11, cât și pinii analogici A0-5.

Schema electrica camera:

Software Design

Mediu de dezvoltare folosit:

Biblioteci folosite:

Aplicatii ajutatoare:

Partea de software a fost complet dezvoltată folosind Arduino IDE. În ceea ce privește funcționalitatea de mișcare, există următoarele funcții disponibile:

Pentru funcționalitatea de filmare, logica programului poate fi următoarea:

Diagrama setup de miscare:

Diagrama Loop de miscare:

Rezultate Obţinute

Robot:

Imagine obtinuta:

Concluzii

Am descoperit ca nu imi doresc sa mai fac robotei sau sa folosesc tehnologia bluetooth

Download

Bibliografie/Resurse