Table of Contents

RCR (Run-Clock-Run)

Banu Maximilian 331CA

Introducere

Run-Clock-Run (pun intended) doreste sa rezolve problema cauzata de alarmele snoozable. This one doesn't snooze. This one runs! Proiectul se bazeaza pe realizarea unui ceas ce dispune de posibilitatea setarii unei alarme. Alarma are ca unic aspect faptul ca in momentul in care este declansata, placuta Arduino, montata pe un dual-motor kit, porneste motoarele si robotul incepe sa se miste prin camera prin intermediul rotilor, pentru a forta utilizatorul sa se dea jos din pat si sa urmareasca alarma pentru a o prinde si a o opri.

Descriere generală

Proiectul in cauza are 2 componente principale software/hardware-wise:

Prima parte consta in conectarea si configurarea a 3 componente principale la placuta Arduino:

A doua parte consta in motorizarea componentelor ce alcatuiesc prima parte, pentru a oferi optiunea de “running alarm clock”, cu ajutorul urmatoarelor piese:

Astfel, cu ajutorul a 2 butoane, vom putea configura ceasul prin a utiliza modului RTC si a evidentia ora curenta cu ajutorului LCD-ului, avand in acelasi timp optiunea de a configura o alarma menita sa declanseze un buzzer si simultan, sa dicteze driver-ului controlul dorit al motoarelor in cauza.

Observatii aditionale:

Hardware Design

Lista de piese:

Software Design

In cadrul programului, s-au folosit 2 rutine de interrupt corespunzatoare celor doua butoane care controleaza ceasul, care controleaza si modifica toate variabilele necesare functionarii corecte a RCR. rcr.zip

Rezultate Obţinute

In faza initiala, proiectul are urmatoarea forma:

Acesta are partea unui alarm-clock fully implemented, iar motoarele sunt activate corect in momentul activarii alarmei, ce poate fi setata cu ajutorul celor 2 butoane. Ceasul are atat optiunea de a seta alarma, cat si dezactiva alarma setata curent. Metoda de oprire a alarmei se realizeaza prin apasarea butonului lateral, care va dezactiva de asemenea motoarele.

In faza finala, proiectul are urmatoarea forma:

In forma finala, proiectul are oficial functionalitatea completa a unui ceas cu alarma pe roti. Din pacate, datorita lipsei unui mod eficient de balansare al acestuia, dupa un scurt timp de la pornirea rotilor, modulul central se va lasa pe fata si va intrerupe rotatia rotilor.

Concluzii

Realizarea proiectului a fost o experienta intr-adevar placuta. Partea ce a implicat proiectarea cu microprocesoare a fost dusa la bun sfarsit cu succes. Deplasarea corecta a fost impliedicata de un design mai minutios al proiectului, care probabil va fi regandit si realizat cu succes intr-un viitor apropiat :)

Export to PDF