Table of Contents

Robot Controlat Wifi

Autor: Al Sakban Amir; Grupa: 1220A

Introducere

Tema proiectului consta intr-un robot controlat prin wi-fi care foloseste o placa ESP8266 Robotul este o masinuta cu 4 roti controlata wireless. Am pornit de la ideea de a crea o masinuta versatila, usor de ghidat in pe suprafete cu obstacole, astfel incat sa fie potrivita pentru mediul urban, unde e nevoie sa faca frecent manevre de evitare a obstacolelor. Am ales acest proiect datorita faptului de mic aveam un mare interes pentru masinile teleghidate.

Descriere generală

O schemă bloc cu toate modulele proiectului vostru, atât software cât şi hardware însoţită de o descriere a acestora precum şi a modului în care interacţionează.

Schema bloc

Cu ajutorul unei aplicatii mobile, utilizatorul va putea controla masinuta folosindu-se de butoanele afisate pe ecran. Conexiunea va fi realizata prin modulul Plusivo micro. Placa Arduino va fi programata astfel incat sa indice motorului directia in care masinuta se va deplasa, si sa ii ofere putere sa se miste.

Lista de piese:

  • Placă de dezvoltare ESP8266
  • Șasiu robot
  • Roți 4 bucăţi
  • Motoare 4 bucăţi.
  • Organe de asamblare (șuruburi, piuliţe, etc)
  • Modul driver motoare L293DD
  • Suport baterii

Hardware Design

Schema electrica

Diagrama de semnal

Rezultatele simulării Desi am intampinat dificultati la partea de cod, acum robotul este perfect functional

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • Mediul de dezvoltare utilizat a fost Arduino ide
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Rezultatul obtinut este un robot teleghidat prin wi-fi perfect functional. Consider ca aceasta masinuta este un inceput bun, o introducere, care imi va permite sa inteleg intr-un mod interactiv si unic cum sa creez un mic automobil.

Concluzii

Download

proiect_esp8266_amir_al_sakban.rar

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Export to PDF