Table of Contents

Radar

Autor:

Introducere

Ideea proiectului este de a crea un dispozitiv ce poate sa identifice obiecte ce se situeaza in fata acestuia, indicand apoi pe ecranul calculatorului zonele libere cu verde, iar zonele ocupate de alte obiecte cu rosu.

Descriere generală

Pentru implementarea proiectului vor fi folosite un servo motor si un senzor de distanta ultrasonic. Senzorul va fi prins de servo motor si mutat constant de acesta sub un unghi intre 0-180 de grade, astfel putand indetifica obiecte ce se situeaza in fata, dar si in lateralele dispozitivului

Hardware Design

Lista de piese:
* Arduino Uno
* Servomotor sg90
* Senzor ultrasonic HC-SR04
* Breadboad
* Fire de legatura

Schema bloc:

Software Design

Modalitate de functionare

Rezultate obtinute

Am obtinut o aplicatie care ofera date despre existenta unui obiect in raza de actiune a senzorului. In cazul in care un obiect exista pe directia vizuala a senzorului, acesta este reprezentat prin linii rosii pe ecran, fiindu-i specificata si distanta la care este pozitionat. Proiectul poate identifica mai multe obiecte pe o raza de 180 de grade datorita faptului ca senzorul este deplasat sub unghi cu ajutorul servomotorului.

Concluzii

Aplicatia functioneaza cum ar fi fost asteptat. Un lucru pe care nu l-am prezis ca am conceput proiectul este faptul ca, din cauza firelor ce sunt conectate la senzor, miscarea rotativa a servomotorului este ingreunata in momentul cand acesta depaseste un anumit grad. In rest, aplicatia se comporta foarte bine si sunt multumit de cum a evoluat. Proiectul a implicat si o parte ce nu a tinut cont de ce am invatat in laboratoarele de PM, si anume, a trebuit sa ma gandesc la o metoda de a atasa senzorul de bratul rotativ al servomotorului si de a echilibra servomotorul sub greutatea senzorului si a cablurilor. Cu carton, o foarfeca si niste lipici am rezolvat aceste probleme.

Download


Videoclip
Link catre videoclip: link

Jurnal

  1. 23 aprilie: alegerea proiectului si detalierea lui
  2. 28 aprilie construirea schemei bloc si punerea la punct a detaliilor
  3. 29 aprilie realizare wiki
  4. 25 mai inceperea construirii proiectului
  5. 26 mai finalizarea construirii
  6. 29 mai realizarea documentatiei wiki

Bibliografie/Resurse

  1. schema bloc a fost realizata folosind ThinkerCad
  2. documentarea va fi realizata folosind laboratoarele