Table of Contents

Dimitrie COADĂ (87594) - Etilotest

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Proiectul meu va fi un etilotest. Mi s-a parut interesant deoarece as putea sa invat sa creez acest lucru de la zero. Pe langa toate acestea ar fi si un proiect folositor.

Descriere generală

Voi folosi un senzor care masoara cantitatea de alcool din aer. Acest senzor va fi conectat la placa ATMEGA324A-PU. Voi avea un ecran LCD alb-negru pe care se va afisa la inceput pe ce buton va trebui sa apasam pentru a masura alcoolemia. Pe acel ecran va fi afisata si alcoolemia masurata de senzor.

Hardware Design

Lista piese:

  1. Microcontroller ATmega 324
  2. Senzor de Alcool Gazos MQ3
  3. Fire, rezistente, pini
  4. LCD alb-negru

Software Design

Rezultate Obţinute

Concluzii

In concluzie, a fost un proiect amuzant din care am invatat cate ceva. Mi-a placut faptul ca am invatat sa folosesc lcd-ul de la nokia si sa printez ceva concret pe el. Pe langa asta, am invatat sa folosesc senzorul de alcool si am inteles ca el functioneaza in functie de diferentele de tensiune.

Download

etilotest_cod.zip

Jurnal

-Lipirea ecranului si printarea “Hello world” pe el pentru a fi sigur ca functioneaza -Lipirea senzorului -Intelegere functionare senzor (mi-a luat ceva pana am inteles cum functioneaza mai exact) -Scoaterea datelor prelucrate de senzor pe ecran

Bibliografie/Resurse

https://www.electronicwings.com/avr-atmega/nokia5110-graphical-display-interfacing-with-atmega16-32?fbclid=IwAR1qW8Xbhjnx7Xq0WEWVwQXeardhvtXE5GVN7RBBuTXRmdv_K3Qn1Dxsy7Y

https://www.sparkfun.com/datasheets/Sensors/MQ-3.pdf

http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/_media/doc8272.pdf