Table of Contents

Alarma cu cod de intrare

Autor

PADURARU Razvan-Stefan

Introducere

Proiectul constă în realizarea unei alarme cu cod de intrare a carui validitate va fi verificata in spate. Proiectul va folosi un lcd, o tastatura, un difuzor, un amplificator si un modul de sd.

Ideea acestui proiect a aparut de pe Room of Inspiration, atragandu-mi atentia prin utilitatea sa in viata reala si prin faptul ca poate imbina armonios cunostintele dobandite pe parcursul acestui semestru la Proiectare cu Microprocesare.

Schema bloc a proiectului

Descriere generala

Utilizatorului ii va fi afisat pe LCD mesajul “Enter Password!”. La introducerea gresita a acestei parole se va afisa mesajul “ACCESS DENIED!” si va incepe sa sune difuzorul cu o melodie de pe slotul de card si se va aprinde becul portocaliu. La introducerea corecta a parolei, se va afisa mesajul “WELCOME!” si becul verde se va aprinde si stinge. La apasarea tastei 'A' se va verifica daca parola este corecta si se va afisa unul dintre mesajele de mai sus. La apasarea tastei 'D' se va sterge parola scrisa, oferindu-se sansa de a introduce o alta parola.

Proiectul merge conectat direct la priza, avand un buton de on/off, care porneste dispozitivul si il inchide. Dupa ce a fost introdusa parola odata si a fost verificata, pentru a o introduce din nou trebuie repornit dispozitivul.

Hardware Design

Lista de piese:

Partea de alimentare este formata din:

Siguranta si intrerupatorul sunt inseriate dupa cum se vede si in schema de mai jos:

Am ales o sursa de alimentare externa pentru a nu incarca suplimentar portul USB cu consumatori ca citirorul de card si amplificatorul audio.

Partea audio este realizata cu amplificatorul audio cu circuitul integrat TDA2822 achizitionat din comert, la care am adaugat pe cablaj un filtru trece jos cu componente SMD ca in figura de mai jos:

Componentele SMD utilizate pentru realizarea filtrului sunt: R1, R3, C2, C3.

Dupa cum se observa in figura de mai sus, modulul de amplificare, intrarea “IN L sau R” se leaga la PD4, iesirea LOUT si ROUT se leaga la difuzor (500mW/8ohm).

Schema electrica

Software design

Mediul de dezvoltare pe care l-am folosit:

Biblioteci folosite:

Funcții folosite:

Rezultate Obţinute

Demo: watch

Aparatul funcționează exact cum mi-am propus inițial. Pornirea aparatului se face din butonul on/off. Dupa pornire sa va tasta parola si se va apasa tasta 'A'. Daca parola este gresita, alarma suna, iar daca nu, se afiseaza mesajul welcome. Am intampinat o problema legata de partea audio. La pornirea portului se aude bazaitul, dupa care incepe sa porneasca melodia, care nu se aude la calitatea maxima, insa functionalitatea dispozitivului este completa.

Concluzii

Download

Arhiva conține:

Arhiva: padurarurazvanstefan_331ca_housealarm_pm2019.zip

Jurnal

Bibliografie/Resurse