Table of Contents

Ioana-Cristina TEODORESCU (78547) - Genji Helmet

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Tema proiectului o reprezinta implementarea unei casti a unui personaj dintr-un joc video, pornind de la ideea intrunirilor tip cosplay.

genji_by_lidthesquid-dagz6cq.jpg

Microcontrolerul incorporat in casca va avea atasate led-uri, precum si un difuzor, care isi vor schimba comportamentul in functie de datele primite de la un modul senzor de puls. Astfel, in cazul unor valori ridicate in cadrul monitorizarii batailor inimii, vor fi aprinse led-uri corespunzatoare, in functie de situatie, iar speaker-ul va difuza o replica celebra a personajului.

Astfel, scopul si utilitatea proiectului constau in imbinarea tehnologiei cu exprimarea intr-un domeniu de entertainment.

Descriere generală

Schema bloc a proiectului:

Pe langa componentele de baza, se vor utiliza:

Hardware Design

Lista de componente aditionale, pe langa cele standard:

Componenta Cantitate
Modul Senzor de ritm cardiac (200) (puls) 1
Mini Difuzor Brick 1
LED RGB de 5mm 10
Rezistor 1kOhm 6
Rezistor 47kOhm 6
Rezistor 10Ohm, 1W 5
Rezistor 4,7kOhm 1
Rezistor variabil 5-10kOhm 1
Tranzistor NPN 3
Tranzistor PNP 3
Placa aditionala 1

Pentru a afla valorile rezistentelor (si puterile acestora) pentru ultima rezistenta (care trebuie asezata pentru protectie intre tranzistorul PNP si firul care leaga cele 10/20 leduri in serie), am calculat folosind o sursa de alimentare. Stiind tensiunea la iesire pentru pinii microcontrolerului (aprox. 5V), numarul de leduri si calculand tensiunea in functie de tranzistori, am obtinut urmatoarele valori:

Nr. Leduri U_Decis I_Decis R_calculat Putere_R
ROSU 20 2.1 0.015 9.7 0.63
R 10 2.1 0.015 19.3 0.315
VERDE 20 3 0.01 10.0 0.6
G 10 3 0.01 20.0 0.3
ALBASTRU 20 3 0.015 6.7 0.9
B 10 3 0.015 13.3 0.45

Am decis sa folosesc doar 10 din cele 20 leduri cumparate, deoarece efectul ar fi fost similar in ceea ce priveste intesitatea culorii, si ar fi insemnat 20×4 lipituri.

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

Rezultate Obţinute

Placa microcontrolerului Placuta aditionala

Ledurile RGB, conectate serial in functie de pinul aferentLedurile si senzorul de puls functionale

Structura mastii Papier-mâché Masca finala

In ceea ce priveste functionalitatea, ledurile lumineaza corespunzator in functie de datele primite de la senzorul de puls, simuland bataile inimii in culorile rosu si verde.

Concluzii

Proiectul a fost interesat de implementat. Principala dificultate a constat in proiectarea schemei hardware si a masurarii rezistentelor corespunzatoare pentru a mentine curentul constant prin leduri, in functie de fiecare dintre pinii acestora. O alta problema intampinata a fost legata de modul de citire a valorilor pentru senzorul de puls, testarea repetata a valorilor prag pentru care se vor simula bataile inimii.

In concluzie, proiectul mi-a trezit interesul pentru a dezvolta un intreg costum tip cosplay cu diferite functionalitati si componente precum cele utilizate in proiectul curent. : )

Download

teodorescu_ioana_cristina_333cc_sources.rar

Bibliografie

* Documentația în format PDF