Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa
Token-ul bancar este un dispozitiv care se foloseste la autentificarea utilizatorului intr-o aplicatie de tip Internet Banking/Mobile Banking.
Token-ul genereaza coduri unice valabile pentru o singura introducere.
Codurile unice sunt utilizate atat pentru accesul in aplicatie cat si pentru transmiterea operatiunilor necesare catre banca.
Accesul la dispozitiv se realizeaza cu ajutorul unui cod PIN format din 6 cifre.Codul PIN este ales de utilizator in momentul abonarii la aplicatie. Acest cod este memorat si tinut secret,fiind o modalitate suplimentara de securizare a logarii in aplicatie.
Mediul de dezvoltare in care am lucrat este WinAVR. Am folosit Programmer's Notepad. De asemenea am pornit de la scheletul de cod folosit in laboratorul 2 Usart-LCD. Dispozitivul asteapta introducerea unui PIN de 6 cifre. In cazul in care PIN-ul a fost introdus corect,atunci se va genera o parola de 8 cifre. Generarea codului se face luand timpul de la ceas-ul extern. Seed=sec/30+min*60+ore*3600 Cifrele codului nou generat sunt formate dupa urmatoarea regula:'0'+rand()%100
Am reusit sa fac proiectul partial functional.Din lipsa de timp nu am putut sa ma ocup foarte mult de partea de soft a proiectului. Am intampinat dificultati la partea de hard la care am lucrat foarte mult. De asemenea am avut probleme cu LCD-ul astfel incat a trebuit sa gasesc o solutie la indemana pentru a putea sa il fac functional.
M-a atras acest proiect deoarece am considerat ca are cu adevarat o aplicatibilitate reala. Consider ca in ultimii ani activitatea de E-commerce s-a dezvoltat foarte mult si astfel tranzactiile online fara un dispozitiv token nu ar mai putea fi sigure. In viitor doresc sa continui sa lucrez la acest proiect pentru a putea duce la bun sfarsit toate functionalitatile sale si pentru a-l perfectiona.
1.Alegerea proiectului dorit. 2. Comandarea pieselor 3. Realizarea implementarii hardware
3.1. Conectarea ecranului LCD + intampinarea unor dificultati cu privire la conectarea LCD-ului pe placuta de baza 4.2. Conectarea ceasului extern 4.3. Conectarea tastaturii 5. Realizarea implementarii software 5.1. Testarea ecranului LCD
Datasheet LCD 16*2: https://www.openhacks.com/uploadsproductos/eone-1602a1.pdf
Datasheet ceas RTC: https://cdn.sparkfun.com/datasheets/BreakoutBoards/DS1307.pdf
Datasheet taste: https://www.parallax.com/sites/default/files/downloads/27899-4x4-Matrix-Membrane-Keypad-v1.2.pdf
Resurse internet: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/prj2013 http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/lab/lab1