Table of Contents

Alexandra-Oana MOŞESCU - Termometru pentru supravegherea microclimatelor

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Scopul este monitorizarea unui microclimat pentru a ramane in parametri normali, astfel aparatul masoara temperatura ambientala si cea din microclimat. Datorita difuzorului incorporat, utilizatorul este avertizat in caz de neincadrare in parametrii stabiliti, astfel este scutit de grija verificarii temperaturii la un anumit interval.

Am aflat de pe internet despre importanta mentinerii temperaturii optime pentru animale sensibile (pesti, oua, reptile) si asa mi-a venit ideea sa implementez o solutie pentru a oferi ingrijitorilor mai mult timp pentru alte activitati.

Descriere generală

Schema bloc:

800

Hardware Design

Lista de piese + preturi (aproximative):

Software Design

Nu am mai apucat sa implementez partea de soft din pacate.

Rezultate Obţinute

Placa de baza fata:

80

Placa de baza spate:

80

Placa de test cu restul componentelor:

80

Proiectul final:

Concluzii

Desi nu am apucat sa rezolv partea de soft, am invatat multe lucruri folositoare de la acest proiect. Cred ca orice student care termina o facultate tehnica ar trebui sa stie sa faca si lucruri practice, cum ar fi sa lipeasca niste fire, sa inteleaga cum functioneaza un sistem de circuite, sa gaseasca aplicabilitate in viata reala pentru device-ul implementat.

Mi-a placut foarte mult sa lucrez la placuta, a fost printre cele mai interesante proiecte la care am lucrat in timpul facultatii, si cu siguranta o sa imi fac timp sa il termin candva.

Pentru “urmasii” care citesc aceste randuri: este esential sa NU lasati pe ultima saptamana/zi proiectul, chiar daca pare tentant, mai ales cand partea de laborator se face in primele saptamani :-)

Un sfat ar fi sa va cumparati de la inceput letcon si restul de materiale pentru acasa, pentru ca la laborator tinde sa se aglomereze.

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Laboratoarele de PM, in special 5

Proiecte din anii trecuti

Filmulete pe Youtube

Tutorial de LCD folositor: http://www.stanford.edu/class/ee281/handouts/lcd_tutorial.pdf

Datasheet pentru ATMega324PA: http://www.atmel.com/Images/doc2466.pdf