Table of Contents

Regulament

Disciplina Elemente de Informatică Mobilă este inclusă în planul de învățământ al specializării C1: Arhitectura Sistemelor de Calcul, fiind destinată studenților anului IV din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității "Politehnica" București, programul de studii Calculatoare.

Sunt prevăzute, săptămânal, 2 ore de curs, desfășurate în sala EC101 și 2 ore de laborator, desfășurate în sala EG106 (laboratorul Ixia). În urma promovării acestei discipline vor fi obținute 5 puncte de credit transferabile (ECTS).

Notare

Nota la disciplina Elemente de Informatică Mobilă este formată din:

Final ACTIVITATE PE PARCURS
30% Test curs Colocvii Bonus lab Bonus curs
20% 50% 10% 10%

Pentru promovarea disciplinei, este necesar să se întrunească, în ordine, următoarele condiții:

Test final

Testul final este scris și se desfașoară în sesiunea de vară. El poate fi susținut de studenții cu o activitate corespunzătoare pe parcursul semestrului (minim 40p obținute pe parcurs). Este permis accesul cu notițe pe o singură foaie A4 scrisă de mână. Nu este permis accesul cu dispozitive electronice de comunicare.

Test parțial

La mijlocul semestrului va fi programat un test din materialul predat în prealabil. Este permis accesul cu notițe scrise de mână pe o singură foaie A4 (față+verso).

Colocvii

In săptămânile ~6 și 14, în cadrul orelor de laborator, se vor desfășura două colocvii la care prezența este obligatorie. Colocviul este un test practic, desfășurat pe parcursul unui interval de timp limitat, în care se solicită rezolvarea unui set de sarcini punctate independent. Pe tot parcursul colocviului, este permisă consultarea documentației, inclusiv în format electronic. Este strict interzisă folosirea oricăror mijloace de comunicație pentru a colabora cu colegii sau cu alte persoane.

Punctajul total maxim pentru cele două colocvii este de 50%, acesta este distribuit 20% primului colocviu, 30% celui de-al doilea. Nu este posibilă refacerea colocviilor în sesiunile de restanțe.

Bonus laborator

Prezența și activitatea la laborator nu fac parte din notă, aceasta considerând doar cele 2 colocvii. Pe parcursul celor 2 ore de laborator veți avea însă acces (doar din EG106) la un chestionar de 3 întrebări / 3 minute care verifică parcurgerea materialului pregătitor acelei săptămâni (întrebările au un singur răspuns corect). Pentru a avea acces la chestionare, trebuie să folosiți conturile de (Moodle) pe site-ul http://wi-fi.cs.pub.ro/eim

Scorul obținut la aceste chestionare va adăuga încă 10% (1 punct la nota finală).

Bonus curs

Un sistem similar de bonusuri bazat pe același cont va fi disponibil si pentru curs. La unele cursuri veti primi bilete cu coduri de acces care vă permit accesul la un chestionar online cu întrebări din cursul la care ați participat. Întrebările pot avea mai multe răspunsuri corecte, și nu se punctează parțial decât în cazul în care nu marcați vreunul dintre răspunsurile incorecte (De exemplu dacă răspunsurile a și c sunt corecte, și bifați doar a, veți primi 50% din întrebare; dacă bifați și f, veți primi 0 pentru acea întrebare).

Scorul obținut la aceste chestionare va adăuga încă 10% (1 punct la nota finală).

Restanță

Exemenele din sesiunea de restanță se desfășoară oral, și sunt pentru punctajul corespunzător examenului(30%), nu pentru punctajele obținute pe parcurs. Nu se pot reface în restanță: punctajele de laborator, testul parțial, punctajele de bonus de la laborator/curs.

Organizare

Frauda Academică

Se consideră fraudă academică orice incercare de colaborare cu colegii sau cu alte persoane, inclusiv prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice, in timpul colocviilor sau al examenului scris.

Într-o astfel de situație, se va anula întregul punctaj aferent activității de pe parcursul semestrului, ceea ce atrage dupa sine refacerea disciplinei în anul universitar următor.