Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

sde:teme:tema_ro_1 [2020/02/18 17:47]
razvan.serban
— (current)
Line 1: Line 1:
-====== Tema 1 - Utilizare de Linux ====== 
- 
-<​note>​ 
-În urma feedback-ului,​ vă recomandăm următoarele:​ 
- 
-**Studiați secțiunea de [[#​cunostinte_evaluate|Cunoștințe evaluate]] și suportul agregat necesar temei.** 
- 
-Daca aveti intrebari sau nelamuriri, folosiți issue-urile pe [[https://​github.com/​upb-fils/​sde/​issues|Git-ul Sd'E]] 
- 
-Căutați pe pagina de issue-uri informația pe care doriți să o obțineți, înainte să puneți o întrebare. De cele mai multe ori, cineva a mai întrebat același lucru. 
- 
-În cazul în care doriți să publicați un screenshot, recomandăm folosirea site-urilor pentru partajarea gratuită a imaginilor, precum [[http://​imgur.com/​|imgur]] sau [[http://​www.makeuseof.com/​tag/​4-imgur-alternatives-for-uploading-sharing-images/​|alternativele]] sale, publicând in issue-uri doar link către screenshot. 
- 
-Urmăriți atât issue-urile cât și modificările aduse enunțului/​checker-ului,​ modificări ce sunt publicate și explicate în paragrafele de mai jos. 
-</​note>​ 
- 
-<note important>​ 
-Folosiți cu încredere sectiunea de issue-uri de pe [[https://​github.com/​upb-fils/​sde/​issues|github.com/​upb-fils/​sde/​issues]] pentru întrebări și neclarități legate de teme. 
- 
-În timpul realizării temei, când vă loviți de probleme și aveți nevoie de suportul echipei de Sd'E, parcurgeți și lista de [[sde:​teme:​intrebari-frecvente|întrebări frecvente întâlnite în cadrul temelor]]. 
-</​note>​ 
- 
-===== Informații generale ===== 
- 
-<note warning> 
-Deoarece exista deja resurse la materia USO (aflata tot aici pe [[http://​ocw.cs.pub.ro/​|ocw.cs.pub.ro]]),​ vom folosi masinile virtuale si resursele existente acolo. Multe link-uri de pe aceasta pagina va vor indrepta acolo pentru nelamuriri, link-uri de download si diverse intrebari frecvente. 
-</​note>​ 
- 
-<note important>​ 
-Deadline: **01 Martie, ora 23:55**\\ 
-Timp de lucru: **12 zile**\\ 
-</​note>​ 
- 
-<​note>​ 
-Actualizări enunț:\\ 
- 
-  * **Nu există actualizări** 
-</​note>​ 
- 
-<​note>​ 
-Actualizări checker:\\ 
-Versiunea curentă: <color red>​**versiunea 1.0.0**</​color>​ 
- 
-  * **Nu există actualizări** 
-</​note>​ 
- 
- 
-<note tip> 
-Vă încurajăm ca atunci când găsiți soluția la o problemă pe care ați postat-o anterior pe issue-uri să postați și soluția găsită. De asemenea dacă știți răspunsul la întrebările colegilor sunteți încurajați să le răspundeți. 
- 
-Singurul lucru de care trebuie să aveți grijă este să nu puneți pe issue-uri rezolvările taskurilor. Puteți să sugerați diferite abordări sau să dați idei celorlalți. 
-</​note>​ 
- 
- 
- 
-===== Cunoștințe evaluate ===== 
- 
-  * Instalarea, configurarea,​ rularea mașinii virtuale si utilizarea checkerului pentru Tema 1 la Sd'E 
-  * Navigarea in sistemul de fisiere 
-  * Folosirea utilitarului git 
-  * Compilarea programelor 
- 
- 
-===== Maşini virtuale Tema 1 Sd'E 2019 ===== 
- 
-<note tip>​Citiţi şi secţiunea despre maşini virtuale - [[:​sde:​resurse:​mv]] </​note>​ 
-<note tip>​Username-ul si parola sunt cele de pe [[http://​fils.curs.pub.ro|fils.curs.pub.ro]]</​note>​ 
- 
-  * Versiune pe 32-bit, Debian 9, kernel 4.09: https://​repository.grid.pub.ro/​cs/​uso/​2018-2019/​teme/​USO-409-32bit-Debian9.ova 
-  * Versiune pe 64-bit, Ubuntu 18.04 LTS, kernel 4.19-rc8: https://​repository.grid.pub.ro/​cs/​uso/​2018-2019/​teme/​USO-419rc8-64bit-Ubuntu1804.ova 
- 
-În funcţie de sistemul de operare pe care îl aveţi instalat pe calculator descărcaţi maşina virtuală aferentă. ​ 
- 
-<note important>​**IMPORTANT**:​ dacă ştiţi că aveţi procesoare noi (e.g. AMD Ryzen, Intel CoffeLake, KabyLake etc.) sau pur şi simplu procesorul vostru este pe 64-bit şi aveţi Windows 10 instalat sau Ubuntu >= 16.04 descărcaţi maşina virtuală pe 64-bit. 
-</​note>​ 
- 
-**Cum verific dacă sistemul meu e 32-bit sau 64-bit?** 
- 
-Vă rugăm să parcurgeţi următoarele tutoriale în funcţie de sistemul de operare instalat pe calculatorul/​laptop-ul vostru: 
- 
-  * [[https://​support.microsoft.com/​en-us/​help/​13443/​windows-which-operating-system|Tutorial Windows 10]] 
-  * [[https://​support.microsoft.com/​en-us/​help/​827218/​how-to-determine-whether-a-computer-is-running-a-32-bit-version-or-64|Tutorial Windows 8, 7, Vista, XP]] 
-  * [[https://​www.tecmint.com/​find-out-linux-system-is-32-bit-or-64-bit/​|Tutorial Linux - câteva idei de comenzi]] - deschideţi un terminal şi rulaţi una din comenzile specificate aici. ''​i386''​ inseamnă sistem pe 32 biţi, ''​amd64''​ înseamnă sistem pe 64 biţi. ​ 
- 
- 
-===== Testare ===== 
- 
-<note tip> 
- 
-**Instrucțiuni de utilizare a checkerului ''​uso''​** 
- 
-   * Pentru mai multe detalii referitoare la checkerul uso, consultați [[sde:​teme:​instructiuni-checker|instrucțiunile de utilizare]]. 
- 
-</​note>​ 
- 
-<​hidden>​ 
-** Descărcare mașină virtuală și informații despre aceasta** 
- 
-  * Mașina virtuală și link-ul de unde poate fi ea descărcată se găsesc pe pagina cu informații despre [[sde:​resurse:​mv|mașina virtuală]]. 
-</​hidden>​ 
- 
-**Testarea temei** se va face doar pe mașina virtuală autentificat ca utilizator ''​student'',​ folosind utilitarul ''​uso''​. Acesta poate fi executat în orice moment pentru a verifica dacă au fost rezolvate corect task-urile. Nu lucrați autentificat ca utilizator ''​root''​ în sistem, la nicio temă. Din acest motiv există posibilitatea să nu vă treacă testele. Pe de altă parte, nu este o metoda de siguranță să lucrați autentificat ca utilizator root din motive de securitate și/sau permisiuni. 
- 
-Utilitarul ''​uso''​ implementează testele doar pentru task-urile temei curente. Pentru a folosi utilitarul ''​uso'',​ primul pas este să porniți Tema 1 folosind comanda ''​sudo uso start 1''​. În caz contrar, nu veți avea actualizat checker-ul pentru tema curentă. ​ 
- 
-Verificați versiunea checker-ului,​ afișată la rularea comenzii ''​sudo uso version''​. Asigurați-vă că aveți ultima versiune înainte de a continua lucrul pentru temă. Versiunea actuală este specificată în secțiunea Informații generale prezentă în enunțul temei. Pentru situațiile în care nu dispuneți de ultima versiune a checker-ului,​ rulați ''​sudo uso update''​. ​ 
- 
-**Finalizarea temei** se realizează prin rularea comenzii ''​sudo uso submit''​. ​ 
- 
- 
-===== Task-uri ===== 
- 
-<note warning>​Este interzisă publicarea pe sectiunea de issue-uri a comenzilor sau pozelor care fac parte din rezolvarea parțială sau integrală a temei ori a unui task. La prima abatere studentul primește un avertisment,​ iar punctajul obținut pe temă îi este redus cu valoarea punctajului pe task-ul respectiv. Începând cu a doua abatere, se va anula întregul punctaj pe tema curentă, temele anterioare sau cele viitoare nefiind afectate. Abaterile rămân valabile pe tot parcursul semestrului,​ acestea nefiind anulate în momentul în care se publică o temă nouă. Ori de câte ori se încalcă această regulă, se va ține cont de istoricul abaterilor. Abaterile vor fi actualizate în catalog.</​note>​ 
- 
-==== Task 01 (0p) ==== 
- 
-**Mașina virtuală Sd'E** 
- 
-Primul pas este să rulați mașina virtuală pusă la dispoziție. Informațiile necesare pentru a rula mașina virtuală se găsesc la link-ul de mai jos. 
- 
-<​note>​ 
-Descriere și rulare mașină virtuală: https://​ocw.cs.pub.ro/​courses/​sde/​teme/​tema_ro_1#​masini_virtuale_tema_1_sd_e_2019 
-</​note>​ 
- 
-Verificați conexiunea la internet rulând comanda ''​ping''​ către un site și verificati că site-ul răspunde (Hint: ''​man ping''​) 
- 
-<note warning> 
-Pentru rezolvarea temei aveți nevoie în continuare de conexiune la Internet din interiorul mașinii virtuale, insa rezolvarea temelor nu necesita o conexiune permanenta la Internet. Pentru orice problemă, folosiți sectiunea de issue-uri de pe [[https://​github.com/​upb-fils/​sde/​issues|github.com/​upb-fils/​sde/​issues]]. Nu treceti mai departe până nu sunteți siguri că puteți accesa Internetul din interiorul mașinii virtuale! 
-</​note>​ 
- 
-==== Task 02 (0p) ==== 
- 
-În acest moment mașina virtuală are acces la Internet, și mașina fizică (//host//) poate comunica cu mașina virtuală (//​guest//​). Mașina virtuală poate porni într-un timp destul de mare, de până la 120 de secunde. Mașina virtuală are facută o regulă de //port forwarding//​ care permite connectarea ușoara între mașina fizică și mașina virtuală. 
- 
-==== Task 03 (0p) ==== 
- 
-** SSH ** 
- 
-Scopul acestui task este să vă conectați de pe mașina fizică (denumită în continuare //host// sau //mașina gazdă//) către mașina virtuală (denumită în continuare //guest//) folosind protocolul [[https://​en.wikipedia.org/​wiki/​Secure_Shell|SSH]]. Din Linux/macOS puteți folosi utilitarul ''​ssh''​ (''​man ssh''​),​ iar de pe Windows puteți folosi programul [[https://​en.wikipedia.org/​wiki/​PuTTY|PuTTy]],​ pe care trebuie să-l descărcați de la adresa [[http://​www.putty.org/​]],​ secțiunea //Download PuTTy//. Din lista de programe disponibile la adresa anterior menționată,​ este suficient să alegeți //​putty.exe//​ de sub secțiunea //For Windows on Intel x86//. 
- 
-Pentru a finaliza acest task, aveți nevoie de următoarele:​ 
- 
-  * Username-ul mașinii //guest// (Implicit ''​student''​) 
-  * Parola username-ului mașinii //guest// (Implicit ''​student''​) 
-  * [[https://​en.wikipedia.org/​wiki/​IP_address|IP-ul]] (adresa) interfeței la care ne conectăm : ''​localhost''​ (Hint: este ''​localhost''​ deoarece am folosit port forwarding) 
-  * Port-ul interfeței la care ne conectăm : ''​2222''​ 
- 
-Vă puteți conecta de pe mașina //host// către mașina //guest// cu un număr nelimitat de instanțe ale programelor mai sus menționate (''​ssh''​ sau //PuTTy//). Pe Linux/macOS puteți face acest lucru deschizând pe mașina //host// un nou tab/​terminal în care vă veți conecta la mașina //guest// prin SSH. Rulați comanda ''​man ssh''​ și căutați după parametrul ''​-l''​ (''​L''​ mic). Pe Windows puteți face acest lucru deschizând o nouă instanță de //PuTTy// și introducând ca IP ''​localhost''​ și ca port ''​2222''​. 
- 
-==== Task 04 (25p) ==== 
- 
-** Checkerul ** 
- 
-Tema 1 Sd'E este verificata automat cu ajutorul unui checker, instalat pe mașina virtuală, sub forma executabilului ''​uso''​. Checkerul trebuie rulat într-un terminal și are nevoie de drepturi privilegiate (''​sudo''​). Citiți modul în care puteți folosi utilitarul ''​uso''​ conform [[sde:​teme:​instructiuni-checker|instrucțiunile de utilizare]]. 
- 
-Pentru această temă trebuie să vă înregistrați username-ul și parola de pe [[http://​fils.curs.pub.ro]] folosind utilitarul ''​uso''​ și urmand instructiunile din terminal (care vă vor conduce la [[http://​temeuso.cs.pub.ro]]). 
- 
-<note tip> 
- 
-''​student@usohomework ~ $ sudo uso''​ 
-</​note>​ 
- 
-<note warning> 
- 
-ATENȚIE!!! Toate tastele introduse de la tastatură in mașina virtuală sunt înregistrate. Evitați să introduceți in aceasta orice fel de parole sau date sensibile/​personale. 
-</​note>​ 
- 
-După înregistrare,​ începeți lucrul la //Tema 1//. 
- 
-<note tip> 
- 
-''​student@usohomework ~ $ sudo uso start 1''​ 
-</​note>​ 
- 
-Pentru a verifica dacă tema rulează corect, rulați checkerul. 
- 
-<note tip> 
- 
-''​student@usohomework ~ $ sudo uso check''​ 
-</​note>​ 
- 
-Verificati dupa ca primele 4 task-uri sunt ''​OK''​ (ar trebui sa fie). 
- 
-==== Task 05 (35p) ==== 
- 
-**[5p]** Clonați în directorul ''/​home/​student''​ repository-ul disponibil la adresa ''​https://​github.com/​upb-fils/​sde''​. Directorul creat după clonare trebuie să aibă numele ''​sde''​. 
- 
-**[25p]** Adaugați în directorul ''​sde''​ următoarea structură de directoare și fișiere: ​ 
-<code bash> 
-Halloween 
-├── The Nun/ 
-│   ​├── Monastery/ 
-│   ​│ ​  ​├── Finit hic Deo 
-│   ​│ ​  ​├── Crosses/ 
-│   ​│ ​  ​├── Cemetery 
-│   ​├── Castle of the Dukes 
-│   ​└── Evil $pirits 
-├── Anabelle/ 
-│   ​├── Motifs/ 
-│   ​│ ​  ​├── Well.c 
-│   ​│ ​  ​├── Scarecrow.c 
-│   ​│ ​  ​└── Staircase.c 
-│   ​├── Ghosts/ 
-│   ​│ ​  ​└── The Doll 
-│   ​└── Favourite game/ 
-│       ​└── Hide & Seek 
-└── Hotel Transylvania/​ 
-    ├── Holiday/ 
-    │   ​├── Cruise: '​Legacy'​ 
-    │   ​├── Island/ 
-    │   ​└── City of Atlantis 
-    ├── Instrument of destruction/​ 
-    │   ​├── Note_sheet.c 
-    │   ​└── Kraken 
-    └── Monsters/ 
-        ├── Skeleton 
-        ├── Mummy 
-        └── Werewolf 
- 
-</​code>​ 
- 
-<​note>​ 
-Directoarele au după nume caracterul ''/''​ (slash). 
-</​note>​ 
-<​note>​ 
-Punctajul se ofera de la folderele radacina catre frunze. Asta inseamna ca s-ar putea sa faceti anumite foldere sau fisiere care sa fie in structura si checkerul sa nu le puncteze decat daca faceti intr-o anumita ordine structura. Nu este nici o problema. Atata timp cat intreaga structura va fi creata, puteti sa faceti fisierele sau folderele in orice ordine doriti si veti primi punctaj maxim. 
-</​note>​ 
- 
-<note warning> 
-După rezolvarea cerințelor acestui task, nu ștergeți sau modificați conținutul directorului ''​~/​sde/​Halloween/''​. Acesta trebuie să râmână în această formă pentru verificările ulterioare ale checkerului. Veți pierde punctele obținute pentru acest task dacă faceți modificări și va fi nevoie de refacerea taskului. 
-</​note>​ 
- 
- 
- 
-==== Task 06 (12p) ==== 
- 
-**[12p]** Aflându-vă în directorul ''​sde'',​ folosiți **o singură comandă** pentru fiecare dintre cerințele următoare: 
-  - Faceti o copie a folderului ''​Halloween''​ din folderul ''​sde''​ care sa se numeasca ''​Copie''​ si sa se afle tot in folderul ''​sde''​ (in folderul ''​sde''​ vor exista acum ambele foldere: ''​Halloween''​ si ''​Copie''​). 
-  - In folderul ''​Copie'':​ Mutați fisierul ''​Kraken''​ din ''​Instrument of destruction''​ în ''​Monsters''​. 
-  - In folderul ''​Copie'':​ Redenumiți ''​Hide & Seek''​ în ''​Hide and Seek''​. 
-  - In folderul ''​Copie'':​ Redenumiți ''​Evil $pirits''​ în ''​Evil Spirits''​. 
-  - In folderul ''​Copie'':​ Adaugați fisierul ''​Hunted.c''​ în directorul ''​Ghosts''​. 
- 
-<note important>​ 
- 
-Cerințele de mai sus trebuie rezolvate în ordine. 
-</​note>​ 
- 
-<note warning> 
-După rezolvarea cerințelor acestui task, nu ștergeți sau modificați conținutul directorului ''​~/​sde/​Copie/''​. Acesta trebuie să râmână în această formă pentru verificările ulterioare ale checkerului. Veți pierde punctele obținute pentru acest task dacă faceți modificări și va fi nevoie de refacerea taskului. 
-</​note>​ 
- 
- 
- 
-==== Task 07 (28p) ====  
- 
-<note warning> 
-Pentru acest task aveți nevoie de fișierul ''​boo.c''​ aflat la adresa: 
- 
-https://​raw.githubusercontent.com/​upb-fils/​sde/​master/​devoir/​devoir1/​boo.c 
- 
-Hint: ''​man wget''​ 
- 
-</​note>​ 
- 
-**[8p]** Creați ​ directorul ''​task7''​ în directorul ''​sde'',​ și descărcați în acesta fișierul ''​boo.c''​. 
- 
-<note important>​ 
-Veti avea nevoie de fisierele ''​light.o''​ ''​sound.h''​ si ''​sound.c'',​ ce pot fi descarcate de la adresele \\ 
-''​https://​github.com/​upb-fils/​sde/​raw/​master/​devoir/​devoir1/​light.o''​ \\ 
-''​https://​raw.githubusercontent.com/​upb-fils/​sde/​master/​devoir/​devoir1/​sound.c''​ 
-''​https://​raw.githubusercontent.com/​upb-fils/​sde/​master/​devoir/​devoir1/​sound.h''​ \\ 
-</​note>​ 
-<note warning> 
-Pentru cei cu masini virtuale pe **64 de biti**, fisierul ''​light.o''​ poate fi descarcat de la adresa \\ 
-''​https://​github.com/​upb-fils/​sde/​raw/​master/​devoir/​devoir1/​64/​light.o''​ \\ 
-</​note>​ 
- 
- 
-**[15p]** Generati in directorul ''​task7''​ executabilul ''​exec'',​ folosind atât fișierul obiect ''​light.o'',​ cât și fisierul obiect ''​sound.o''​ obținut în urma compilării sursei ''​sound.c''​ implementată anterior. In final trebuie doar ca in directorul ''​task7''​ să fie generat fișierul executabil ''​exec''​. 
- 
-**[5p]** Folositi comenzi de compilare care să creeze toate fisierele intermediare (denumite ''​boo.o'',​ ''​boo.s''​) in urma compilarii fisierului sursa ''​boo.c''​. Aceste 2 fisiere trebuie sa se afle in final tot in directorul ''​task7''​. 
- 
- 
- 
-==== Task 08 (0p) ===                                                                                                                          ​ 
- 
-Finalizați tema si asigurați-vă că ați submis tema cu ''​sudo uso submit''​. ​   
- 
-<note tip> 
- 
-''​student@usohomework ~ $ sudo uso submit''​ 
-</​note>​ 
- 
- 
- 
-==== Avertisment === 
-<note warning> 
-Este interzis studenților să modifice parametrii de rulare ai mașinii virtuale. Orice tentativă malițioasă de modificare a fișierelor și executabilelor care fac mașina virtuală sa ruleze in parametrii optimi (fișierele si folderele ce nu țin de enunțul temei curente), ne conferă dreptul de a oferi 0 puncte pe temele respectivului student. 
-</​note>​ 
- 
-===== Instrucțiuni de folosire a checkerului ===== 
- 
-<​note>​ 
-Actualizări:​ 
- 
-  * **12 Octombrie 2018, 23:55** - Publicare 
-</​note>​ 
- 
-==== Descriere ==== 
- 
-Mașina virtuală pusă la dispoziție oferă toate setările necesare pentru efectuarea temei precum și setări necesare pentru colectarea de statistici privind dificultatea temei (pentru echilibrarea dinamică a acestora). 
- 
-Orice folosire a utilitarului ''​uso''​ se va face doar prin intermediul utilizatorului ''​student'',​ însă cu drepturi privilegiate (folosind ''​sudo''​ în fața comenzii). Singura excepție este valabilă pentru comanda ''​uso version'',​ care nu necesită folosirea drepturilor privilegiate. 
- 
-Executabilul ''​uso''​ va fi folosit pentru a obține checkerul fiecărei teme, pentru a verifica temele și pentru a submite codul final în momentul terminării acestora. 
- 
- 
-==== Sintaxă ==== 
- 
-Sintaxa folosită de checker este ''​uso [OPTION]...'',​ unde ''​[OPTION]...''​ reprezintă o listă de parametri opţionali şi poate avea una dintre valorile de mai jos. În cazul în care nu s-a specificat niciun parametru ''​OPTION'',​ acțiunea implicită este de a rula parametrul ''​check''​. 
- 
-  * **''​version''​** : Afișează versiunea curentă a executabilului ''​uso''​. 
-  * **''​check''​** : Verifică tema curentă în întregime și afișează punctajele aferente fiecărui task 
-  * **''​check N''​** : Unde ''​N''​ reprezintă numărul task-ului din enunțul ​ 
-  * **''​update''​** : Actualizează atât checkerul temei curente cât și executabilul ''​uso''​. Recomandarea este să efectuați ''​update''​ de fiecare dată când se anunță pe forum faptul că a fost actualizat checker-ul. 
-  * **''​start N''​** : Descarcă executabilele necesare funcționării unei noi teme. Poate restaura o temă la configurația inițială, doar dacă este specificat în cerința temei. 
-    * O temă este formată din mai multe taskuri. ​ 
-    * Nu trebuie rulat ''​uso start''​ înaintea fiecărui task. 
-    * Nu puteți începe să lucrați la o temă nouă fără a rula ''​uso start''​ în prealabil. 
-  * **''​submit''​** : Finalizează tema. 
- 
-Exceptând parametrii **''​version''​** și **''​check''​**,​ toate celelalte necesită prezența unei conexiuni de Internet. 
- 
-<note warning>​Finalizarea temei cu ajutorul comenzii ''​uso submit''​ este obligatorie! ​ 
- 
-Chiar și după ce ați încărcat codul, **NU** modificați fișierele corespunzătoare temei! Dacă vor exista probleme în corectarea temei, iar fișierele au fost modificate după submiterea codului, contestațiile **NU** vor mai fi luate în considerare. Puteți în schimb să lucrați pe mașina virtuală fără nicio problemă, __atâta timp cât nu sunt alterate fișierele ori condițiile de funcționare a oricărui task din tema precedentă.__ 
-</​note>​ 
- 
-==== Pași ==== 
- 
-<note important>​ 
- 
-Rețineți că orice folosire a utilitarului ''​uso''​ se va face doar prin intermediul utilizatorului ''​student'',​ însă cu drepturi privilegiate (folosind ''​sudo''​ în fața comenzii). Singura excepție este valabilă pentru comanda ''​uso version'',​ care nu necesită folosirea drepturilor privilegiate. 
-</​note>​ 
- 
-În acest moment considerăm că mașina virtuală este înregistrată corespunzător cu contul de utilizator corespunzător fiecărui student. Dacă această condiție este îndeplinită cu succes, pașii uzuali de lucru pentru o temă se regăsesc mai jos. 
- 
-  - se pornește tema cu ''​uso start N''​ unde N este tema curenta 
-  - se verifică tema cu ''​uso check''​ 
-    - pentru verificarea unui singur task putem folosi comanda ''​uso check N'',​ unde ''​N''​ reprezinta numărul task-ului 
-    - exemplu: ''​uso check 4''​ 
-  - dacă rezultatele de la pasul anterior nu sunt ok, se repetă pasul 2 și 3 
-    - altfel, se finalizează tema folosind ''​uso submit''​. 
-  - se păstrează fișierele aferente temei - nu se șterg fișiere (pentru o eventuală contestație,​ dacă va fi necesar) 
-  - dacă după trimiterea temei se fac modificări asupra exercițiilor,​ se repetă pasul 2, 3, 4, 5 și 6 
-    - __acest lucru este permis doar dacă nu a fost depășit deadline-ul temei__ 
-  - oricând pe parcursul ciclului de mai sus, se poate rula ''​uso update''​. 
- 
-<​note>​Puteți submite tema (pasul 3.a) ori de câte ori doriți (în cazul în care faceți modificări asupra temei), însă **doar înainte de de deadline-ul temei**. Se va lua în considerara doar ultimul cod submis înainte de deadline. Orice submisie după deadline nu va fi luată în considerare.</​note>​ 
  
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0