Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

pa:laboratoare:laborator-12 [2019/05/19 22:03]
radu.iacob [Probleme]
pa:laboratoare:laborator-12 [2019/05/21 11:42] (current)
gabriel.bercaru [A* (A star)]
Line 150: Line 150:
    
 Daca o functie este consistenta atunci ea este si admisibila. Daca euristica h indeplineste si aceasta conditie atunci algoritmul A* este asemanator cu Greedy Best-First cu modificarea ca functia de evaluare este f = g + h, in loc de f = h. Daca o functie este consistenta atunci ea este si admisibila. Daca euristica h indeplineste si aceasta conditie atunci algoritmul A* este asemanator cu Greedy Best-First cu modificarea ca functia de evaluare este f = g + h, in loc de f = h.
-In imaginea de mai jos se prezinta rularea algoritmului pe exemplul laboratorului. Se observa ca euristica aleasa (distanta in linie dreapta) este consistenta si deci admisibila. Se observa ca in pasul (e), dupa expandarea nodului Fagaras desi exista o solutie in multimea open aceasta nu este aleasa pentru explorare. Se va alege Pitesti, intrucat f(nod(Bucuresti)) = 450 > f(nod(Pitesti)) = 417, semnificatia acestei ​ inegalitati ​fiindca ​e posibil sa existe prin Pitesti un drum mai bun catre Bucuresti decat cel descoperit pana acum.+In imaginea de mai jos se prezinta rularea algoritmului pe exemplul laboratorului. Se observa ca euristica aleasa (distanta in linie dreapta) este consistenta si deci admisibila. Se observa ca in pasul (e), dupa expandarea nodului Fagaras desi exista o solutie in multimea open aceasta nu este aleasa pentru explorare. Se va alege Pitesti, intrucat f(nod(Bucuresti)) = 450 > f(nod(Pitesti)) = 417, semnificatia acestei ​ inegalitati ​fiind ca e posibil sa existe prin Pitesti un drum mai bun catre Bucuresti decat cel descoperit pana acum.
    
 {{ :​pa:​laboratoare:​113.png?​400 |}} {{ :​pa:​laboratoare:​113.png?​400 |}}
pa/laboratoare/laborator-12.txt · Last modified: 2019/05/21 11:42 by gabriel.bercaru
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0